Marja

Hallo, ik ben Marja

Ik ben trainer én tekstschrijver. Is het een kwestie van geen keuzes kunnen maken dat ik wil trainen én schrijven? Misschien…, maar omdat ik dagelijks de voordelen ervaar van deze combinatie, wil ik niet kiezen! Ik ben een betere trainer omdat ik schrijf en omdat ik train ben ik een betere tekstschrijver.

Iedereen kan leren schrijven

Duizenden mensen leerde ik met meer zelfvertrouwen goede teksten schrijven. Dat trainen doe ik al meer dan 25 jaar. Collega-aanbieders zoals NCOI, Scheidegger en DOC vragen mij als freelance trainer voor hun cursussen.

Ondernemer geworden

Het ondernemen is me met de paplepel ingegoten. Tot mijn vijftiende hadden mijn ouders een café-restaurant met grote zaal waar bruiloften en partijen werden gevierd. Na zo’n 20 jaar maakten ze een carrièreswitch en werd mijn vader een van de eerste traiteurs in Nederland. Ze combineerden catering voor bedrijven en particulieren met een goedlopende wijnhandel-slijterij.

Nooit te oud om te leren

Op zijn vijftigste haalde mijn vader het diploma voor vinoloog; dat was een pittige studie. Hoezo te oud om te leren? Ook ik ging op mijn vijftigste (2010) opnieuw naar school en volgde de opleiding copywriting aan de School voor Journalistiek in Utrecht. In 2012 volgde ik mijn droom en werd ondernemer. Vanuit mijn expertise als tekstschrijver én trainer richtte ik Clippit op. Ik ontwikkelde mijn eigen trainingen en al meer dan 100 mensen (waaronder werkenden én ondernemers) volgden bij Clippit zo’n schrijftraining op maat.

Kracht als trainer?

Tja.., waar ligt mijn kracht als trainer? Het is een combinatie van liefde voor taal, praktische instelling, mijn vakinhoudelijke kennis, mijn levenservaring en het vermogen om knelpunten op te sporen. Geen vraag is gek of dom. Ik beantwoord ze graag. Weet ik een antwoord niet, en dat komt voor, dan zoek ik het op!

Kracht als tekstschrijver?

Na een uitgebreide intake voel ik haarfijn aan wat een ondernemer over het voetlicht wil brengen en zijn doelgroep wil lezen. Ik doorzie snel hoe zijn diensten- of productenpakket in elkaar steekt. Ik mocht veel bedrijven van binnen bekijken, lette altijd goed op en dat helpt.  Ik kan goed op de stoel van de lezer gaan zitten, waardoor teksten persoonlijker worden.

CRKBO geregistreerd

Ik ben als docent geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Opname in dit register is pas mogelijk na het positief afleggen van een kwalitatieve audit.

Kan ik je helpen? Neem contact op, dan zijn we er zo achter...