Gemiste kans op doorklik

10 september

Het overkomt iedereen wel eens (denk ik); een taalfout of een stijlfout. Het overkwam me afgelopen week nog: een contaminatie (het is: combineert met en paart aan). Tja… eerlijk is eerlijk. Een oplettende en taalgevoelige meelezer wees me erop. Gelukkig!

Op een gegeven moment lees je over je eigen fouten heen. Daarom laat ik een getypte tekst het liefst even rusten. Bij voorkeur een paar dagen, maar dat lukt niet altijd. Want deadlines zijn er om gehaald te worden. Dus als het echt niet anders kan, dan loop ik bij mijn computer weg, ga even wandelen of neem op z’n minst een kop koffie. Daarna lees ik opnieuw en probeer mijn eigen tekst fris te beoordelen. Negen van de tien keer schrap ik en herschrijf ik. Op een gegeven moment wordt het niet beter en dwing ik mezelf er een streep onder te zetten.

Waarom bovenstaande inleiding? Getriggerd door een online aanbieding, die als banner voorbij komt, klik ik door en ben direct weg na het lezen van onderstaande advertentie. Zo snel gaat dat dus.....  “Het heeft misschien niet dé kwaliteit waar ik in geïnteresseerd ben”, denk ik. Alhoewel ik me tegelijkertijd realiseer dat niet de redactie de aanbiedingstekst heeft geschreven…. En toch ben ik weg en bestel niets in één muisklik.


 Aanbieding_Schrijven_Magazine_met_taalfouten